تاریخ انتشار : پنجشنبه 13 مهر 1402 - 17:50
179 بازدید
کد خبر : 208830

انواع ورق رنگی شیروانی و کاربردهای هریک

انواع ورق رنگی شیروانی و کاربردهای هریک

  اگر به شمال کشور سفر کرده باشید، باید متوجه رنگ‌های مختلف سقف‌های خانه‌ها شده باشید. ورق‌های به کار برده شده در سقف‌های شیروانی دقیقاً یکی از انواع ورق‌های رنگی هستند. اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر انواع ورق رنگی شیروانی و کاربردهای هریک را مقایسه کنیم، بهتر است هریک از آن‌ها را به طور جداگانه

 

اگر به شمال کشور سفر کرده باشید، باید متوجه رنگ‌های مختلف سقف‌های خانه‌ها شده باشید. ورق‌های به کار برده شده در سقف‌های شیروانی دقیقاً یکی از انواع ورق‌های رنگی هستند. اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر انواع ورق رنگی شیروانی و کاربردهای هریک را مقایسه کنیم، بهتر است هریک از آن‌ها را به طور جداگانه مورد بحث قرار دهیم. در ادامه مطلب این موضوعات را یک به یک بررسی خواهیم کرد.

ورق رنگی شیروانی چیست؟

ورق‌های رنگی شیروانی در واقع همان ورق‌های گالوانیزه بوده که دارای یک لایه رنگی ضد زنگ و ضد‌خوردگی بر روی خود هستند. جنس ورق‌های گالوانیزه از فولاد بوده که بر روی خود یک لایه نازک از فلز روی دارند. (فلز روی در مقایسه با آهن استفاده شده در فولاد، واکنش پذیری کمی دارد. بنابراین دچار هوازدگی، زنگ زدگی و خوردگی نخواهد شد.)

ورق‌های گالوانیزه، به علت داشتن یک لایه روی، دارای طول عمر بیشتری نسبت به ورق‌های فولادی ساده هستند. اما ورق‌های رنگی شیروانی به مراتب عمر طولانی‌تری نسبت به ورق‌های گالوانیزه ساده دارند. زیرا در لایه رنگی که بر روی آن‌ها کار می‌شود، مواد ضد زنگ و ضد‌پوسیدگی نیز به کار رفته است.

انواع ورق رنگی شیروانی 

از هزاران سال پیش از مصالح مختلفی برای ساخت سقف سازه‌ها استفاده می‌کردند که هرکدام دارای مزیت‌ها و معایب مختلفی بودند. با پیشرفت دستاوردهای مختلف در زمینه مهندسی سازه‌ها، نوع جدیدی از مصالح برای ساخت سقف‌ها روی کار آمدند که با نام ورق رنگی شیروانی شناخته می‌شوند. 

۱ . ورق رنگی شیروانی شادولاین

ورق شادولاین (Shadow line galvanized steel) یکی از انواع این ورق‌ها است که از ورق‌های گالوانیزه رنگی تهیه می‌شوند. ضخامت این ورق‌ها چیزی حدود ۰.۲۵ تا ۰.۹ میلی‌متر بود و تا قبل از فرم دادن عرض آن‌ها حدود ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی‌متر است. اما زمانی که شکل مورد نظر را به خود بگیرند عرض آن‌ها کم شده و به ۹۰ و ۱۱۰ سانتی‌متر می‌رسد. شکل نهایی این ورق‌های شیروانی به صورت موج‌دار است که به صورت سایه و خط دیده می‌شوند.

۲ . ذوزنقه‌ای

ورق‌ رنگی ذوزنقه‌ای تا قبل از فرم دادن، عرضی برابر با ورق‌های شادولاین دارند ولی بعد از آن که شکل نهایی را به خود گرفتند، عرض آن‌ها به ۸۷ تا ۱۰۹ سانتی‌متر می‌رسد. همچنین این ورق‌ها دارای ضخامتی به اندازه ۰.۲۵ تا ۰.۹ میلی‌متر هستند.

این ورق‌ها به علت وزن کم و مقاومت بسیار بالایی که دارند، در ساخت انواع سقف‌های شیروانی به کار برده می‌شوند. البته از این نوع سقف شیروانی به عنوان یک پوشش برای دیوارهای سوله‌ها نیز بهره می‌برند. اگر قصد استفاده از این محصول را در سقف سازه خود دارید، خیالتان از بابت سرعت پیشرفت کار راحت باشد. زیرا نصب این ورق‌ها آسان بوده در نتیجه کار سریع‌تر پیش می‌رود.

۳ . ورق های کرکره ای شیروانی

به علت شباهت شکل ظاهری این نوع ورق‌ها با ورق‌های سینوسی، گاهی این دو نوع محصول را با هم اشتباه می‌گیرند. ورق کرکره‌ای قدیمی‌ترین نوع از انواع ورق‌های رنگی شیروانی است که هنوز محبوبیت فراوانی دارد. علت این محبوبیت تنوع رنگی بالای این محصول است. این ویژگی سبب شده نوع کرکره‌ای این محصولات نسبت به هم خانواده‌های خود قیمت بیشتری داشته باشد.

۴ . سینوسی

پرکاربردترین ورق از بین انواع ورق‌ رنگی شیروانی همین محصول است. زیرا دارای دو مزیت مهم بوده که مورد توجه پیمانکاران قرار می‌گیرد. تنوع رنگی بالا و قیمت بسیار پایین این محصول سبب شده است بسیاری از کارفرماها از این ورق به عنوان مصالح اولیه سقف‌های خود استفاده کنند.

۵ . سفالی

یکی از با دوام‌ترین نوع سقف‌های شیروانی نوع سفالی آن است، طول این ورق‌ها با توجه به درخواست و انتخاب مشتری  قابل تغییر است. سقف شیروانی سفالی در برابر آب و نور خورشید دارای مقاومت بسیار بالایی است. به صورتی که عمر مفید این سازه‌ها از دیگر انواع آن‌ها بسیار بیشتر است.

۶ . ورق شیروانی ژنوا

در بین انواع ورق رنگی شیروانی طرح ژنوا دارای زیبایی خیره کننده‌ای است. همین زیبایی سبب شده در بسیاری از ویلاهای شمال کشور خودمان نیز از این محصول استفاده کنند. تنوع رنگی بالا، مقاومت در برابر پوسیدگی و نور خورشید، نصب سریع و آسان، ورق‌های ژنوا را تبدیل به یک انتخاب مطمئن کرده است.

کاربردهای ورق رنگی شیروانی

در واقع ورق رنگی کاربردهای مختلفی دارد که یکی از آن‌ها ساخت شیروانی است. از این محصول در صنعت ساختمان‌سازی برای ساخت سقف‌های کاذب، سقف یا بدنه انبارها، کارخانه‌ها، سوله‌ها، ویلاها، ورزشگاه‌ها استفاده می‌شود. همچنین از ورق‌های رنگی به عنوان یک پوشش برای جلوگیری از برخورد آب و نور خورشید به درب‌های ورودی باغ‌ها و ساخت بدنه کانکس‌ها بهره می‌برند. اما به صورت کلی ورق‌های رنگی در صنایع دیگری نیز کاربرد دارند:

  • در ساخت وسایل آشپزخانه مانند بدنه اجاق گازها، یخچال، لباسشویی و وسایلی از این دست
  • صنایع الکترونیک و رایانه‌ای مانند ساخت بدنه کامپیوترها
  • ساخت وسایل حمل و نقل مانند اتاقک ماشین‌ها، کامیون‌ها و سردخانه‌ها
  • دیوارکشی و ساخت دیوارهای کاذب
  • ساخت آلاچیق‌ها
  • ساخت وایت برد

نحوه تولید ورق‌های رنگی شیروانی

  • کلاف ورق گالوانیزه بعد از خرید به کارخانه آورده شده و در ابعاد مشخصی برش داده می‌شود. 
  • در ادامه سطح ورق‌ها به وسیله مواد مخصوصی پولیش کاری می‌کنند تا سطح آن‌ها عاری از هر گونه آلودگی و چربی شود.
  • در ادامه ورق‌ها وارد مرحله برشکاری می‌شوند تا سطح یکنواختی پیدا کنند.
  • ورق‌ها باید با آب به طور کامل شسته شده و به طور دقیق با عمل هوادهی خشک شوند تا هیچ آلودگی باقی نماند. 
  • سپس در مرحله اول یک ماده شیمیایی خاص بر روی ورق‌ها پاشیده شده تا مقاومت ورق‌ها را در برابر آسیب‌هایی نظیر خوردگی و پوسیدگی افزایش دهد.
  • در مرحله دوم یک رنگ پایه پرایمر به ورق‌ها زده شده و آن‌ها را راهی کوره می‌کنند تا رنگ کاملاً پخته و خشک شود.
  • در مرحله آخر رنگ نهایی را توسط غلتک‌ها به ورق‌ها زده و مجدد برای خشک شدن و پخت رنگ، آن‌ها را داخل کوره می‌گذارند. بعد از این مرحله ورق رنگی شیروانی ما آماده استفاده است.

موارد تأثیر گذار برروی قیمت ورق رنگی شیروانی

  • قیمت ارز
  • نوع فرآیند و مراحل تولید
  • ابعاد ورق رنگی شیروانی و ضخامت آن
  • کیفیت آن
  • برند سازنده و نرخ نیاز و تقاضای بازار

انواع رنگ کاری ورق‌های رنگی 

رنگ‌کاری این نوع ورق‌ها به دو روش زیر انجام می‌شود:

  • پودری یا الکترواستاتیک

 در این روش از اعمال جریان الکتریکی برای ایجاد چسبندگی بین پودر رنگ و ورق استفاده می‌شود و در ادامه برای چسبندگی بهتر به ورق‌ها گرما داده می‌شود.

  • مایع

در این روش از پاشیدن رنگ مایع استفاده می‌کنند. اما ضخامت و یکنواختی رنگ در روش پودری دارای کیفیتی بهتری است.

کلام پایانی

انواع ورق رنگی شیروانی و کاربردهای هر یک برای افرادی که قصد خرید و استفاده از این نوع مصالح ساختمانی را داشته باشند بسیار مهم است. زیرا با دانستن این مطالب می‌توانند به طور دقیق با توجه به نوع نیاز خود محصول مورد نظر را انتخاب کنند. 

طبق بررسی‌های صورت گرفته، ورق‌های رنگی شیروانی در واقع بهترین نوع مصالح برای ساخت سقف در مناطقی با بارندگی‌های فراوان یا ساعت‌‌های طولانی روز با تابش شدید خورشید هستند. زیرا در دو مرحله یکی با به کار بردن روی در ورق‌های گالوانیزه و دیگری با اضافه کردن یک لایه رنگی با خاصیت ضد زنگ بودن و ضد پوسیدگی، همین خواص به آن‌ها داده شده است.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.